Service

Internet

stripe

 

 

Alles wat betrekking heeft op de communicatie tussen uw bedrijf en de buitenwereld valt onder connectivity en is tegenwoordig minstens zo belangrijk als de server waar uw software op draait. Voorbeelden zijn de verbinding naar een externe server of het online bestellen bij uw leverancier. Deltec Software B.V. beschikt over zeer solide en snelle netwerkverbindingen, kundige specialisten en is vooruitstrevend op het gebied van de nieuwste ontwikkelingen. Bovendien werken wij samen met betrouwbare en solide partners om alles zorgeloos voor u te organiseren. Om u een wat beter beeld te geven moet u hierbij vooral denken aan:

  • FTTO(Glasvezel), maar ook ADSL, SDSL en VDSL
  • Domeinregistratie
  • E-mail met webmail
  • Online back-up voorzieningen
  • Externe serverlocaties (Colocatie)

Hardware & onderhoud

stripe 

 

Onderhoud van computer systemen

Computersystemen zijn helaas niet onderhoudsvrij, enige aandacht zal besteed moeten worden om alles soepel te laten verlopen. Hoewel wij voor onze klanten een hardware onderhoudscontract aanbieden, zijn er op het gebied van hardware een aantal handelingen die u zelf ook kunt uitvoeren om zo uzelf en ook Deltec Software B.V. kostbare tijd te besparen. Een gezegde wat hier zeker van toepassing is, luidt: "voorkomen is beter dan genezen." Zorg voor de laatste updates Hoewel de onderhoudstips in willekeurige volgorde aan u worden gepresenteerd, is het updaten van uw systeem één van de belangrijkste onderhoudspunten. Zeker nu aanvallen regelmatig voorkomen en deze vaak gebruik maken van de laatste lekken in de software van Microsoft. De beste remedie hier tegen is het downloaden van de laatste Microsoft updates. Het is dan ook aan te raden om gebruik te maken van de Automatische Updates optie waarover de laatste versies van de Microsoft besturingssystemen beschikken. Deze bevindt zich onder het Start menu bij Instellingen. Indien u deze optie mist, dan kunt u het altijd nog handmatig doen door in Internet Explorer te kiezen voor Windows Update. 

 

Zorg voor een goede antivirus, anti-malware en anti-spyware software

Vanzelfsprekend is goede antivirus, anti-malware en anti-spyware software onontbeerlijk. De bescherming van uw werkstations en server(s) valt of staat echter bij het feit of de laatste definities zijn geïnstalleerd. De meeste beveiligingssoftware spelen daarop in door u de mogelijkheid te bieden om op een vast tijdstip, bijvoorbeeld iedere week, automatisch deze definities te downloaden.

Toch is de frequentie van een keer per week, zeker bij veelvuldig internetgebruik, wat mager. Temeer omdat er bijna iedere dag nieuwe virussen opduiken. Het is een kleine moeite om iedere dag even te controleren of er nieuwe virusdefinities zijn en deze dan te downloaden. Als goede antivirus, anti-malware en antispyware software raden wij aan om ESET Entpoint Security te gebruiken. ESET Entpoint Security is gebruikersvriendelijk en is één van de best presterende oplossingen op dit moment op de markt. Uiteraard leveren wij ook de oplossingen van ESET.

  

Maak regelmatig een back-up

Continu verandert de inhoud van uw werkstations en server(s). Mocht onverhoopt een systeem crashen of door een virus geïnfecteerd raken, kunt u alles kwijtraken. Om deze reden is het goed om van de belangrijkste bestanden op uw werkstations en server(s) regelmatig een back-up te maken. Zorg er wel voor dat deze back-up bij voorkeur op een externe locatie staat (NAS en/of cloud dienst) staat. Er zijn verschillende manieren en combinaties om uw back-ups te maken. Deltec Software B.V. kan u adviseren en u voorzien van de beste back-up oplossingen.

Hardware-onderhoudscontract

Mocht u nog vragen hebben of wenst u meer informatie of advies over (uw) netwerken, werkstations en/of server(s) dan kunt u altijd contact met Deltec Software B.V. opnemen. Voor onze eigen klanten bieden wij ook de mogelijkheid om een hardware-onderhoudscontract met ons aan te gaan, zodat u zeker bent van het beste systeembeheer, onderhoud en parate assistentie bij calamiteiten.

Netwerk

stripe

 

Onderhoud

Het interne computernetwerk is essentieel voor een soepele bedrijfsvoering. Mocht het nodig zijn dan biedt Deltec Software B.V. ook hier speciale onderhouds-assistentie en support voor aan. Uiteraard zijn ook op het gebied van het netwerk een aantal handelingen waarmee u uw netwerk efficiënt benut.

Locatie

Het is wenselijk om de server(s) in een locatie te plaatsen die tegen brand en andere gevaren beveiligd is. Als u niet helemaal gerust bent over uw eigen locatie is het gebruik maken van een colocatie een uitstekend alternatief.

 

Beveiliging

Zorg altijd dat uw netwerk optimaal beveiligd is tegen elke ongewenste externe factor. Of dit nu een virus betreft of een 'hacker', het is belangrijk dat u over de juiste middelen (zoals een firewall) beschikt om deze aanvallen tegen te houden.


Snelheid intern

De snelheid van het netwerk laat programma’s stabiel en soepel draaien. Belangrijk is het om goede kwaliteit kabels en switches (hubs) te gebruiken voor het zo efficiënt mogelijk verdelen van de beschikbare capaciteit.

Snelheid extern

Glasvezel, ADSL en SDSL zijn tegenwoordig de standaard breedbandverbindingen voor bedrijven. Deze hogesnelheidslijnen verbeteren de snelheid van de communicatie met uw filialen, leveranciers, digitale en online diensten.


Wi-Fi

Als u over een wireless netwerk beschikt, zorg dat dit netwerk te allen tijde voldoende beveiligd is. Zonder adequate beveiliging kan uw verbinding misbruikt worden door derden en/of kan toegang tot uw data worden verkregen.